Smakelijk eten

De Bergerac streek is een van de regio's waar de Franse Gastronomie in hoog aanzien staat.

De traditionele producten zoals ganzen- of eendenlever, magret de canard (eendenborst),

walnoten, hazelnoten, pruimen, aardbeien en truffels zijn hier volop te vinden.


Al deze lekkernijen kunt u laten vergezellen met een wijn uit de streek rond Bergerac,

die met haar 13 appellations (kwaliteitssoorten) voldoende mogelijkheden heeft om af te

wisselen. De appellations volgen elkaar perfect op terwijl ze niet op elkaar lijken.

De wijnstreek rondom de stad is heuvelachtig en oneindig. Uniek is de steeds wisselende

landschapstijl. De speciaal aangelegde "Wijnroute" geeft de mogelijkheid om de circa 130

wijnbouwers te kunnen bezoeken.


Bergerac is een middelgrote provincie stad in het departement Dordogne (regio Aquitaine)

en telt 26.000 inwoners. Bergerac is gelegen in het centrum van de Périgord, de

"Périgord Pourpre" om precies te zijn. Tot 1790 was Bergerac de hoofdstad van de Périgord.


De Dordogne is het departement van duizend en één kastelen, waarvan vele in Bergerac en

omgeving liggen. Middeleeuws of Renaissancestijl, je vind het allemaal terug. Heel bijzonder

natuurlijk het Chateau Monbazillac maar ook zeker de moeite waard zijn Chateau Bridoire en

Chateau Biron. Over architectuur gesproken, dit is het land van de Bastides, zowel de Franse

als de Engelse stijl zijn hier rijk vertegenwoordigt. Monpazier is een van de mooiste

voorbeelden, een bezoek zeker waard. Verder zijn er musea te over; over de scheepvaart,

de wijnen, de geschiedenis van de tabak, papier etc. etc. van alles om te bezichtigen in

het land van zon, wijn en het goede leven.